سبد خرید خالی است!
راهنمای خرید کفش فوتبال و فوتسال
کتونی های فوتسال (فوتبال سالنی) به لحاظ ساختاری کمی از کفش های فوتبال متفاوت می باشند. کفش فوتسال برخلاف کتونیهای فوتبال فاقد هرگونه استوک (میخ) در زیره خود می باشند و زیره آنها از مواد با دوام بیشتری ساخته شده اند. معمولا, قسمت زیره کفش های های فوتسال, والیبال و بسکتبال از مواد مشابه ای ساخته می شوند. زیره کتونیهای سالنی, بمنظور قابلیت چسبندگی خوب در سطوح مختلف, در طرحهای مختلفی تولید می شوند. بطور کلی, برای انتخاب یک کفش فوتسال خوب فاکتورهای متعددی را نظیر عملکرد, قابلیت چسبندگی, دوام, تماس و راحتی را باید در نظر داشت. در ادامه به بررسی فاکتورهایی که در زمان خرید کفش فوتسال باید در نظر داشت پرداخته می شود:
1- قابلیت چسبندگی
کفش فوتسال همانطور که در بالا ذکر شد, برخلاف کفش فوتبال داری یکی سطح مسطح با طرحهای مختلف می باشد تا قابلیت بازی بروی سطوح مختلف از جمله پارکت را نیز دارا باشد. اینگونه از کفش ها را همچنین می توان برای فعالیتهای ورزشی خیابانی نیز استفاده نمود. از آنجائیکه فوتسال ورزشی سریع و پر تحرک می باشد, به گونه ایکه باید بتوان حرکات مختلف تکنیکی را در محیطی نسبتا کوچک انجام داد, لذا چسبندگی اینگونه از کفش ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. البته باید این چسبندگی به میزانی باشد که بروی انعطاف پذیری کفش فوتسال تاثیر منفی نگذارد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کفش فوتسال- 5 ویژگی از بهترین کفش فوتسال ( کتونی سالنی)
بیشتر بخوانید: قسمتهای مختلف کفش (کتونی) فوتسال
2- سبک بازی
سبک بازی و پست بازی ورزشکار نیز در خرید نوع کفش فوتسال تاثیر گذار می باشد. بعنوان مثال افرادی که در خط حمله بازی می کنند, به این دلیل که تمرکز بیشتری بروی گل زدن دارند, کفش با رویه کفش مسطح و با بند کم را ترجیح می هند. این مسئله همچنین باعث تسهیل در دریبل زدن حریف مقابل می شود. از طرف دیگر, بازیکنی که در خط دفاع بازی می کند, به این دلیل که در مقابل حملات حریف و تغییر جهت ها و برخوردهای ناگهانی قرار می گیرد, کفش با طول عمر و ساپورت بیشتر و همچنین یک کفش مقاوم در برابر حرکتهای عرضی را ترجیح می دهد. همچنین یک دروازه بان, به دلیل حرکتهای عرضی زیاد در طول دروازه, یک کفش مقاوم در برابر حرکتهای عرضی را ترجیح می دهد.
3- مواد بکار رفته در کتونی
مواد بکار رفته در کفش فوتسال نقش بسیار تعیین کننده ای در عملکرد و دوام کفش ایفاء می کند. بطور کلی از دو نوع چرم طبیعی و مصنوعی در ساخت کفش فوتسال استفاده می شود. مواد ساخته شده از چرم طبیعی منعطف تر, نرم تر از چرم مصنوعی می باشند و خیلی راحت به قالب پا در می آیند, اما دوام کمتری در مقایسه با چرم مصنوعی دارند. از جمله مواد چرم طبیعی می توان به چرم کانگورو, چرم گوساله و Suede leather اشاره نمود. از طرفی دیگر, مواد چرم مصنوعی سبکتر, نازکتر و دوام بیشتری در مقایسه با چرم طبیعی دارند.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین محصولات ورزشی لطفا کانال ما را در اینستاگرام دنبال کنید
4- دوام بالا
دوام کفش فوتسال به مواد بکار رفته در زیره و رویه کفش و میزان کارکرد کفش بستگی دارد. عموما, زیره کفش های فوتسال دارای دوام زیادی می باشند. اگر از کفش فوتسال در مصارف خیابانی استفاده می کنید, نباید انتظار طول عمر بیشتری از آن داشته باشید. طول عمر یک کفش بستگی به تعداد جلساتی که در ماه تمرین می کنید دارد. اگر بطور تفریحی هفته ای یکبار از کتونیهای سالنی برای فوتسال استفاده می کنید, می توان گفت که کفش برای یک یا دو فصل و شاید بیشتر دوام خواهد آورد.
5- ساپورت
از آنجائیکه فوتسال یک ورزش 60 تا 90 دقیقه ای می باشد, لذا یک کفش فوتسال باید دارای دیواره های محکمی بمنظور محافظت پا در حرکات عرضی داشته باشد و همچنین باید قوس کف پا را نیز ساپورت نماید.
6- وزن
بطور کلی کفش های فوتسال از کفش های فوتبال سنگین تر می باشند. عموما یک کفش ایده آل بین 220 تا 230 گرم وزن دارد.
7- قابلیت تنفس کفش
با توجه به تحرک زیاد در ورزش فوتسال و احتمال تعریق پا در حین بازی, مسئله تنفس پذیری و تهویه کفش از اهمیت زیادی برخورد دار می باشد. عموما, مواد سبکتر دارای قابلیت تهویه بهتری می باشند. بعضی از کفش های فوتسال را نیز بمنظور تهویه بهتر بصورت ساختار مش (مشبک) تولید می کنند.
جهت کسب اطلاع از جدیدترین محصولات ورزشی لطفا کانال ما را در اینستاگرام دنبال کنید