فوتسال یک ورزش مهیج و پر تنش می باشد که بطور گسترده در سطح جهان مخصوصا در ایران بازی می شود. این ورزش که زیرشاخه فوتبال می باشد, عمدتا در سالن های سرپوشیده, برگزار می شود. از اینرو به آن فوتبال سالنی نیز گفته می شود.

این ورزش در یک زمین به وسعت زمین بسکتبال انجام می گیرد, که برخلاف فوتبال فقط از 5 بازیکن در هر تیم بمنظور برگزاری مسابقه استفاده می شود. علاوه براین برخلاف فوتبال که در زمینهای چمن برگزار می شود, فوتسال در زمینهایی با کفپوش های پلیمری و همپچنین پارکت برگزار می شود. بنابراین, برخلاف فوتبال که از کفش های استوک دار برای بازی در زمین فوتبال استفاده می شود, از کفش های بدون استوک و به اصطلاح کفش فوتسال برای این ورزش استفاده می شود.

با توجه به کوچک بودن زمین و نوع کفپوش, سرعت انجام بازی در فوتسال معمولا بیش از فوتبال می باشد. همچنین ورزشکار در این ورزش باید بتواند در یک فضای کوچک توپ را در مقابل حریفان به حرکت در بیاورد. با توجه به این امر, کفش فوتسال نقش تعیین کننده ای در افزایش سطح کیفی ورزشکار و مهمتر از آن پیشگیری از آسیب دیدگی ایفاء می کند. از اینرو آشنایی با ساختار یک کفش فوتسال, و اینکه چه فاکتورهایی باعث افزایش کیفیت یک کفش فوتسال می شود, می تواند به ورزشکار در انتخاب یک کفش فوتسال خوب کمک نماید. در ادامه به معرفی قسمتهای مختلف یک کفش فوتسال, جهت آشنایی با یک کفش فوتسال پرداخته می شود به امید که بتواند یک راهنمای خوب در زمان خرید کفش فوتسال به شما کمک کند. این قسمتها شامل:

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کفش فوتسال- چگونه کفش فوتسال ( سالنی) خوب انتخاب کنیم؟

1- آستر (Lining): پارچه نرمی است که در داخل کفش, جهت افزایش راحتی, بکار گرفته می شود.

2- بند کفش (Lacing): بند کفش بمنظور کنترل میزان سفت شدن قسمت روی کفش می باشد.

3- قسمت پنجه پا (Toe Box) : قسمت روی کفش, بدلیل اینکه ورزشکار بطور پیوسته در حال دویدن می باشد, باید انعطاف کافی را داشته باشد.

4- کلاهک سرپنجه (Toe Cap) : قسمت جلوی کفش است که بمنظور تقویت جلوی کفش, به کفش اضافه می شود.

5- رویه (Upper): این قسمت باید سبک باشد و از جنس چرم (مانند چرم کانگورو) و یا چرم مصنوعی ساخته می شود.

6- زیره نازک (Thin Sole): این قسمت شامل قسمت داخلی, میانی و خارجی می باشد که در کتانیهای فوتسال نازکتر از کتانیهای پیاده روی و رانینگ می باشد.

7- پنل پاشنه (Heel panel): قسمتی از کفش است که بمنظور محافظت از پاشنه به کفش اضافه می شود.

رویه کفش فوتسال

8- طوق (Collar): این منطقه بصورت یک پد می باشد که باعث راحتی و ساپورت قوزک می شود.

9- زبانه (Tongue): یک زبانه نازک با یک پد نازک باعث افزایش حس لمس توپ می شود.

10- کفی کفش (Insole): این قسمت باعث افزایش راحتی کف پا و ساپورت قوس کف پا می شود. این قسمت همان قسمت داخلی زیره نازک می باشد.

11- قالب زیره (Last): این قسمت زیر کفی کفش قرار دارد. این قسمتی تعیین کننده از شکل ظاهری کفش می باشد.

12- قسمت میانی زیره کفش (Midsole): این قسمت بین کفی کفش و قسمت خارجی زیره کفش قرار دارد و وظیفه اصلی جذب نیروهای اصلی در زمان دویدن را برعهده دارد.

13- نگهدارنده پاشنه (Heel counter): قسمت پشتی کفش می باشد که از پلاستیک سخت می باشد و وظیفه آن محافظت از ناحیه پاشنه و قوزک می باشد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کفش فوتسال- 5 ویژگی از بهترین کفش فوتسال ( کتونی سالنی)

داخل کفش فوتسال

14- قسمت خارجی زیره کفش (Outsole): این قسمت با زمین در تماس می باشد. این قسمت در کتونیهای سالنی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و معمولا در طرحهای مختلفی می باشد تا بتواند چسبندگی مناسبی با سطح زمین ایجاد نماید.

15- شکل کفش (Shape): این قسمت توسط قالب کفش تعیین می شود. شکل کفش تاثیر مستقیمی بر نوع جفت شدن کفش به پا دارد.

16- طرح عاج کفش (Flat Tread): نوع شکل برجستگیهای زیره کفش بروی میزان چسبندگی کفش بروی زمین و عدم لغزش ورزشکار تاثیر گذار می باشد.

 زیره کفش فوتسال

 

تهیه کننده: گروه برنا اسپرت