زانو, به طور حتم, پیچیده ترین مفصل موجود در بدن انسان می باشد که در زمان ایستادن, حدود 80 درصد نیرویی که از طرف وزن بدن اعمال می شود را به خود جذب می کند.

این مفصل از طریق مفصل بندی استخوان ران و ساق  تشکیل می شود و از مجموعه ای از تاندونها و لیگامانها تشکیل شده است که چهار حرکت در فضا انجام می دهد, که شامل خم و راست شدن و کمی چرخش به طرفین می باشد. با توجه به این مطالب, مفصل زانو یکی از مستعدنرین مفاصل جهت آسیب دیدگی می باشد, که از جمله آن می توان به آماس کیسه های مفصلی زانو, پارگی لیگامانها و تاندونها, آرتروز, کشیدگی عضلات و پارگی عضلات اشاره نمود. البته میزان شدت آسیب دیدگی زانو, بسته به نوع فعالیت کاری و ورزشی و نحوه آسیب دیدگی از یک کشیدگی ساده تا پارگی کامل رباطهای زانو متغیر می باشد.

از اینرو, زانوبندها یکی از پرمصرف ترین ساپورتهای ورزشی در میان ورزشکاران رشته های مختلف و افراد عادی,  می باشد. زانوبندها, بسته به نوع آسیب دیدگی کاربردهای مختلفی دارند, که بعضی برای پیشگیری از آسیب بیشتر, بعضی برای محدود کردن حرکت مفصل زانو, بعضی برای ساپورت بیشتر زانو و بعضی دیگر برای کاهش فشار از روی مفصل زانو طراحی و تولید می شوند.


تفاوت میان زانوبندهای جلو باز و جلو بسته


با توجه به این مطلب, زانو بندها بسته به نوع آسیب دیدگی به چهار گروه عمده تقسیم بندی می شوند, که این چهار گروه شامل, زانوبندهای پیشگیرانه یا پروفیلکسی, زانوبندهای عملکردی, زانوبندهای توانبخشی و زانوبندهای کاهش دهنده بار می باشد. در ادامه سعی بر آن است که به معرفی هر یک از این چهار گروه بپردازیم, تا در مواقع لزوم اطلاعات لازم جهت خرید زانوبند مناسب خود داشته باشید.

1- زانوبندهای پیشگیرانه (Prophylactic Knee Brace): اینگونه از زانوبندها بمنظور پیشگیری و کاهش شدت آسیب لیگامانهای زانو طراحی و تولید می شوند. زانوبندهای پیشگیرانه بطور وسیعی توسط ورزشکاران رشته های پر برخورد مانند فوتبال, والیبال, کاراته و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. اینگونه از زانوبندها بسته به نوع فعالیت ورزشی بصورت پددار (مناسب برای والیبال, ورزشهای رزمی, اسکی و غیره), بدون پد و جلو باز برای جهت گیری صحیح کشک زانو موجود می باشند.

 

 

2- زانوبندهای کاربردی (Functional Knee Brace): اینگونه از زانوبندها بمنظور ایجاد ساپورت و تقویت بیشتر زانوهایی که, بر اثر فعالیت کاری یا ورزشی آسیب دیده اند, طراحی و تولید می شوند. علاوه براین, زانوبندهای کاربردی جهت کاهش چرخش مفصل زانو پس از عمل رباط صلیبی (ACL) بسیار مناسب می باشند. در بعضی موارد, اینگونه از زانوبندها برای ساپورت بیشتر ناپایداری رباط های MCL و PCL نیز مناسب می باشند.

 

3- زانوبندهای توانبخشی (Rehabilitative Knee Brace): اینگونه از زانوبندها بمنظور محدود کردن حرکت همراه با درد زانو پس از عمل جراحی طراحی و تولید می شوند. زانوبندهای توانبخشی به گونه ای می باشند که پس از عمل حرکت زانو را, بمنظور ترمیم لیگامانها و سایر ساختار زانو, بطور کامل محدود می کند و در مراحل اولیه توانبخشی بمنظور برگرداندن بازه حرکتی زانو, قابلیت حرکت را نیز دارد.

4- زانوبندهای کاهش دهنده بار (Unloader or Off loader Knee Brace): اینگونه از زانوبندها بمنظور کاهش درد در افراد عمدتا مبتلا به آرتروز طراحی و تولید می شوند. زانوبندهای کاهش دهنده بار بطوریی می باشند, که فشار وارد بروی زانو را از طریق انتقال نیرو به ناحیه ران پا کاهش می دهند. اینگونه از زانوبندها, برای افرادی که در انتظار عمل جراحی زانو می باشند نیز مناسب می باشد.

زانوبندها بدون توجه به اینکه در کدامیک از این چهار گروه قرار بگیرند, ممکن است بصورت جلو بسته یا باز, لولا دار و فنردار برحسب نیاز تولید شوند. داشتن اطلاعات کافی در ارتباط با انواع زانوبندها و احتیاجات فعالیت ورزشی و کاری که انجام می دهید باعث می شود که زانوبندی که برای شما مناسب می باشد را انتخاب نمائید, که این مسئله بسیار می تواند در زمان و هزینه شما صرفه جویی نماید. اگر زمان کافی را برای کسب اطلاعات در ارتباط با انواع ساپورتهای ورزشی را ندارید بهتر است, که از فروشگاههای ورزشی و یا داروخانه هایی که اطلاعات کافی در این زمینه دارند, مشاوره بگیرید.  فروشگاه برنا اسپرت با استفاده از کادری مجرب در ارتباط با تجهیزات ورزشی و دانش مهندسی ورزش مفتخر است, که این مشاوره ها را بصورت رایگان در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید یک انتخاب دقیق از زانوبند مورد نیاز خود داشته باشید.