یکی از مهمترین قسمت های یک کفش, ورزشی و یا رسمی, قسمت زیره آن می باشد. بعبارت دیگر, زیره کفش مهمترین قسمت در جهت تعیین میزان کیفیت و عمر یک کفش می باشد.

وظیفه اصلی زیره کفش محافظت از پا و جذب نیروی ضربه ای وارد شده به پا در زمان راه رفتن, دویدن و یا فعالیتهای مختلف ورزشی می باشد, که این عمل از طریق فشرده شدن زیره, تحت فشار وارد شده و بازگشت آن جهت کمک به بلند شدن پا از زمین انجام می شود.

لازم است بدانید که متوسط نیرویی که در هر مرتبه برخورد پا با زمین به پا وارد می شود, بسته به نوع فعالیتی که انسان انجام می دهد, بین 1.5 تا 6 برابر وزن بدن انسان می باشد. از طرفی جالب است که بدانید, در هر 1600 متر پای انسان حدود 1600 مرتبه با زمین برخورد می کند, که این مسئله نشانگر اهمیت بسیار زیاد زیره کفش در جذب نیروی وارده از طرف زمین به پا و تعیین طول عمر مفید یک کفش می باشد.

 

کفش های ورزشی با توجه به کاربردی که دارند از زیره های مختلفی تشکیل شده اند, که همانگونه که گفته شد وظیفه این زیره ها جذب نیروی وارد شده از طرف زمین به پا می باشد. در نتیجه این زیره ها پس از طی مسافتی, از هر جنسی که ساخته شده باشند, قابلیت جذب ضربه خود را به تدریج از دست می دهند که در نتیجه نیروی بیشتری به قوزک, مفصل زانو, لگن و کمر انسان وارد می شود, و در این زمان است که باید به فکر یک کفش جدید باشیم. عموما, تولید کنندگان معتبر کفش در دنیا, مانند نایک, آدیداس, ساکونی, سالمون و غیره عمر مفید کفشها را بین 400 تا 800 کیلومتر تخمین می زنند و در واقع در این حد فاصل باید به فکر یک کفش جدید بود. حال, با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از نرم افزارهای قدم شمار که امروزه در موبایلها نصب می شوند از میزان مسافتی که در طول روز طی می کنید می توانید مطلع شوید و عمر مفید کفش خود را تخمین بزنید. بعنوان مثال اگر روزی 4 کیلومتر پیاده روی می کنید, باید بدانید که پس از حدود 3 الی 4 ماه کفش شما از حالت استاندارد خارج شده و دیگر کارایی سابق را ندارد و بهتر است که به فکر یک کفش جدید باشید.


چگونه کفش (کتونی) پیاده روی خوب انتخاب کنیم؟

8 ویژگی کتونی های رانینگ


با توجه به این مطالب که اکثر تولید کنندگان معتبر در دنیا این میزان مسافت را برای کفشهای ورزشی بعنوان عمر مفید کفش معرفی می کنند, جای تعجب است که برخی از تولید کنندگان داخلی اقدام به گارانتی کردن یک ساله کفش های خود برای مشتریان می کنند.

در پایان, اگر فردی هستید که زیاد راه می روید و یا بطور منظم ورزش می کنید لازم است که نکات زیر را در زمان انتخاب کفش در نظر داشته باشید:

1- هیچ گاه از کفشهای رسمی برای پیاده روی و یا حضور در محیط کار استفاده نکنید, زیرا که این کفشها عموما جنبه زینتی و رسمی دارند و فقط مناسب جلسات و یا مهمانیهای رسمی می باشند.

2- اگر این امکان برای شما وجود دارد, سعی کنید برای فعالیتهای مختلف از کفشهای مخصوص آن استفاده کنید. بعنوان مثال از کفش پیاده روی برای طبیعت گردی و کوهنوردی استفاده نکنید. همین کارکرد چند منظوره کفش, از عمر مفید کفش می کاهد.

3- سعی کنید کفشهای خود را از فروشگاههایی که دانش کافی در ارتباط با کفش و انواع مختلف آن دارند تهیه نمائید.

4- اگرچه ممکن است که خرید کفش ورزشی خوب کمی هزینه بر باشد, اما این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه ای که ممکن است در آینده برای درمان درد احتمالی زانو و کمر بپردازید به مراتب چندین برابر این خواهد بود.