کفی های کفش بخش داخلی یک کفش می باشند که با کف پای انسان در تماس مستقیم می باشند. بیشتر کفشهای ورزشی با یک کفی قابل تعویض تولید می شوند, تا بتوان در صورت نیاز آنرا تعویض و با یک کفی جهت دستیابی به مقاصد دیگر جایگزین نمود.

مانند کفی های ضد بو, کفی های کنترل کننده رطوبت, کفی های حمایت کننده قوس کف پا, کفی با قابلیت جذب ضربه زیاد. از اینرو, کفی های کفش بسته به نوع کاربردشان به سه دسته پیش ساخته, چندتکه و سفارشی تقسیم بندی می شوند که در ادامه هر یک به اختصار شرح داده می شوند:

1- کفی های پیش ساخته: اینگونه از کفی ها, که معمولا یک تکه نیز می باشند, عموما برای برآورده کردن یک سری احتیاجات اولیه و براساس آناتومی تقریبی انسان ساخته می شوند. از جمله این کفی ها می توان به, کفی های ضد بو, کفی های کنترل کننده تعریق, کفی های ساپورت کننده قوس کف پا و کفی های ضربه گیر اشاره نمود. اینگونه از کفی ها در حجم انبوه تولید می شوند و کافیست که یکی از آنها را از فروشگاههای ورزشی و یا داروخانه ها تهیه کنید و براساس سایز خود آنرا قیچی کنید و استفاده نمائید.


تقسیم بندی کفش های پیاده روی و رانینگ

چگونه کفش (کتونی) پیاده روی خوب انتخاب کنیم؟

 


2- کفی های چند تکه: اینگونه از کفی ها مانند کفی های پیش ساخته می باشند با این تفاوت که قسمتهای اضافه تری به آن, جهت دستیابی به مقاصد مختلف, اضافه می شود. بعنوان مثال بعضی از کفی ها, بمنظور افزایش سطح تکیه گاه, از چند لایه مختلف با ویژگیهای مختلف ساخته می شوند, که اینگونه از کفی ها برای افرادی که در طول روز برای مدت طولانی پیاده روی می کنند و یا مدت زمان زیادی را بروی یک سطح سخت سرپا هستند مناسب می باشد. یا در نوع دیگری از این کفی ها یک قسمت پاشنه مانند به انتهای کفی اضافه می کنند, که برای افرادی که یک پای آنها از پای دیگر کوچکتر است, مناسب می باشد. تقریبا, تمامی کفی های ورزشی در این دسته از کفی ها قرا می گیرند.


انواع مختلف قوس کف پا

معیارهای تاثیرگذار در انتخاب کفش ورزشی مناسب


3- کفی های سفارشی: اینگونه از کفی ها از طریق قالب گیری پای هر فرد ساخته می شوند و برای هر فرد بصورت متمایز می باشد. کفی های سفارشی, عموما به دوسته عملکردی و تطبیقی تقسیم بندی می شوند. کفی های عملکردی آن دسته از کفی ها می باشند که هدف از ساخت آنها تصحیح و حفظ نحوه صحیح قرار گیری پا در زمان راه رفتن می باشد. لذا در ساخت کفیهای عملکردی از مواد سخت جهت تصحیح موقعیت قرارگیری پا در زمان راه رفتن استفاده می شود. بعنوان مثال برای افرادی که در زمان راه رفتن پرونیشن و یا سوپانیشن زیادی دارند از این نوع کفیها استفاده می شود. و اما کفی های تطبیقی به این منظور ساخته می شوند تا از قسمت خاصی از پا محافظت کنند و یا فشار را از ناحیه آسیب دیده پا به نقاط دیگرپا منتقل کنند. از جمله افرادی که معمولا کفی های تطبیقی برای آنها تجویز می شود می توان به افراد دیابتی اشاره نمود.