تولیدکنندگان معتبر زیادی در حال حاضر در سطح دنیا اقدام به تولید کفش های ورزشی مختلف برای مقاصد گوناگون می کنند, که از جمله آنها می توان به آسیکس (Asics), نایک یا نایکی (Nike), ساکونی (Saucony), نیوبالانس (New Balance), میزانو (Mizuno), ریباک (Reebok), آدیداس (Adidas) و بروکس (Brooks) اشاره نمود.

عموما, تمامی این تولیدکنندگان محصولات خود را براساس نحوه راه رفتن افراد, قوس کف پا و کارکرد آن به زیرمجموعه های مختلف تقسیم می کنند که شامل موارد زیر می باشد:

1- کفشهای پایداری (Stability or Neutral): اینگونه از کفشها برای پاهایی که قوس کف پا و پرونیشن نرمالی دارند مناسب می باشد. اینگونه از کفشها برای افرادی که هر روز فعالیت ورزشی منظم انجام می دهند (مانند دویدن), یا افرادی که زیاد در روز راه می روند و یا سر پا هستند همواره توصیه می شود.

 

2- کفشهای Neutral Cushion: اینگونه از کفشها برای افراد با قوس کف پای زیاد, مناسب می باشند. این کفشها به گونه ای می باشند که برای پرونیشن پا محدودیتی ایجاد نمی کنند و بلعکس به گونه ای می باشند تا پا به پرونیشن نرمال نزدیکتر شود.

 


چگونه کفش (کتونی) پیاده روی خوب انتخاب کنیم؟

انواع مختلف قوس کف پا

8 ویژگی کتونی های رانینگ


3- کفشهای کنترل کننده حرکت یا Motion control: اینگونه از کفشها برای افرادی که کف پای صافی دارند و پرونیشن پای آنها از حالت عادی بیشتر می باشد مناسب می باشد. ساختار اینگونه از کفشها به گونه ای می باشد, که از پرونیشن بیش از حد پا جلوگیری می کند. این کفشها از جمله کفشهای پر کاربرد برای سالمندان می باشد.

 

4- کفشهای تمرینی سبک (Light Weight Trainer): اینگونه از کفشها برای فعالیتهای تمرینی سریع و سرعتی استفاده می شود.

 


تفاوت میان کفش های (کتونیهای) پیاده روی و رانینگ


5- کفشهای مسابقه ای فلت (Racing Flat): اینگونه از کفشها برای دونده های حرفه ای توصیه می شود. اینگونه از کفشها خیلی سبک می باشند و دارای ساپورت کمی می باشند و قابلیت جذب ضربه آنها کم می باشد. برای دونده های حرفه ای, اینگونه از کفشها معمولا به آزمایشگاه ارتز فرستاده می شوند تا یک ارتز سفارشی با توجه به مشخصات ورزشکار ساخته شود.

 

6- کفشهای تریل (Trail): اینگونه از کفشها برای مقاصد خارج از جاده ای و یا بعبارت دیگر جاده های سنگی و خاکی مناسب می باشند. کفشهای ورزشی تریل, بمنظور پیشگیری از پیچش مفصل قوزک که معمولا در جادههای خاکی متداول می باشد, دارای دیواره های مقاومتری می باشند و از مواد با سختی بیشتر و دوام بیشتر تولید می شوند. حال اگر اهل طبیعت گردی هستید و گشت و گذار در طبیعت جزء فعالیتهای مورد علاقه شما می باشد, این کفشها یک انتخاب مناسب برای شما می باشد.

 


معیارهای تاثیرگذار در انتخاب کفش ورزشی مناسب

پرونیشن چیست؟


7- کفشهای کراس ترینینگ (Cross-training Shoes): اینگونه از کفشها برای استفاده در باشگاهها و فعالیتهای کراس فیت یا هر گونه فعالیت تعادلی مورد استفاده قرار می گیرند.