باندهای‏ کشی زانو (زانوبند بدنسازی) ایمنی ورزشکار را حین فعالیت‏های ورزشی با افزایش بسیار زیاد مقدار پشتیبانی و با حالت فنری خود تا انتهای حرکات تأمین می‏کنند. باندهای‏ کشی شما را قادر می‏سازند تا با وزنه‏ های سنگین‏تر تمرین کنید. در نتیجه باندکشی  زانو نه تنها یک ضرورت برای ایمنی است بلکه آنها به انجام حرکات در وزنه های سنگین‏تر کمک می‏کنند.

وظیفه عضلات ایجاد ثبات در مفاصل و همچنین حرکت قسمت های مختلف بدن است. با بستن باندکشی (زانوبند بدنسازی)، وظیفه ثباتی عضلات به وسیله باندکشی کاهش یافته و نتیجتا" باعث تمرکز توان عضلات در قسمت حرکتی خواهد شد.

باندهای‏ کشی با حفظ شرایط مناسب برای انقباض بهتر سبب ایجاد نیروی بیشتر حرکتی می‏شود و در نتیجه شما را قادر می‏سازد با وزنه های سنگین‏تری تمرین کنید.

هر چه شما بیشتر از آسیب دیدگی دور بمانید، در مجموع دوره های تمرینی شما افزایش خواهند داشت. نتیجه این امر بیشتر شدن قدرت، توان و استقامت عضلانی بدلیل وجود تمرینات منظم و عدم وجود آسیب، خواهد بود. در بسیاری از موارد صدمه دیدن بر اثر استفاده بیش از حد از یک عضو همراه با تکنیک نادرست در یک ورزش خاص است. بدلیل اینکه نقاط آسیب دیده مستعد آسیب جدید هستند پس ناحیه آسیب دیده باید از گزند آسیب بیشتر، محافظت شود. در نتیجه به ورزشکارانی که سابقه صدمات در ناحیه زانو دارند توصیه می‏شود از باندهای زانو استفاده کنند.

آسیب های ورزشی انواع مختلف دارند، اما قسمت های ویژه ای از بدن، بیش از سایر اعضاء در خطر صدمه دیدن هستند. زانو جزو دسته‏ ای از مفاصل است که در گروه پر آسیب‏ ترین‏ها دسته‏ بندی می‏ شود.


 جهت کسب اطلاع از جدیدترین محصولات ورزشی لطفا کانال ما را در اینستاگرام دنبال کنید


 اهدف باندکشی


 1- تحریک بیشتر برای عضله سازی در عضلات هدف.

2- دور کردن فرد از آسیب دیدگی‏ های دوره تمرینی بر  اثر جابجایی نادرست وزنه‏ ها و تکنیک نادرست. 


مزایای استفاده از باندکشی


1-افزایش حس عمقی

2- کاهش دامنه حرکتی مفاصل مجاور و نگه داشتن آنها در محدوده ایمن

3- کاهش فشار بر عضلات ضعیف و غیر هدف

4- کمک به داشتن فرم بهتر حین تمرینات

5- کمک به داشتن تکنیک بهتر

6- تحریک بیشتر بدنی برای عضله سازی در عضلات هدف

7- دور کردن فرد از آسیب دیدگی‏ های دوره تمرینی بر  اثر جابجایی نا درست وزنه‏ ها و تکنیک نادرست


نحوه استفاده از زانوبند بدنسازی


 1- باندکشی باید با کشش پیوسته و به‏ اندازه( نه خیلی محکم و نه شل) بکار برده شود.

2- میان لبه های هر دور از باندکشی نباید فاصله ای وجود داشته باشد. در غیر این صورت لبه های آزاد می‏تواند سبب ساییدگی و گاز گرفتگی در سطح پوست ایجاد کند.

3- جهت بستن باندکشی باید از پایین به بالا باشد.

4- سعی کنید نحوه بستن بگونه‏ ای باشد که قسمت زیپ چسپ در بالا و جلوی پا باشد.

5- درصورت عدم استفاده صحیح از این نوع باندکشی پتانسیل آسیب دیدن در شما وجود دارد. استفاده نا درست می‏تواند در گردش خون یا تحریک پوست تأثیر داشته باشد.

6- هر چه وزنه بیشتر می‏شود از باندکشی محکم‏تر و سنگین‏تری استفاده کنید.(باندهای کشی  Power Lifting)

7- بطور میانگین هر شش ماه باندهای‏ کشی خود را تعویض کنید.

8- اگر می‏ خواهید وزنه جدیدی را در تمرینات شروع کنید، می‏توانید از باندکشی در یک هفته اول استفاده کنید.

9- سعی کنید با حفظ فرم مناسب حین تمرین و با حداقل استفاده از باندکشی تمرینات ابتدایی و میانی از جلسه تمرینی خود را پشت سر بگذارید و در ست‏های انتهایی، انتهای سوپر ست‏های وزن و انتهای جلسه تمرینی( در صورتی که وزنه‏ های سنگین در برنامه خود دارید) از باندکشی استفاده کنید.

10- در ست‏ هایی که از باندکشی استفاده نمی ‏کنید عضلات شما فرصت تمرین حفظ ثبات و استحکام در فعالیت روزمره همراه با ایجاد حرکت را بدست می‏ آورند و احتمال آسیب دیدگی در فعالیت‏های روزانه به حداقل ممکن می‏رسد.

11- در نحوه انجام حرکات خود یا به عبارتی تکنیک انجام حرکات خود دقت کنید چرا که اگر تکنیک اشتباهی را بکار ببرید حتی با وجود بهره ‏مندی از بهترین نوع باندها، تمرینات شما منتهی به آسیب خواهند شد.


آشنایی با مچ ‏بند بدنسازی و مزایای استفاده از آن

انواع مختلف زانوبندها


 آسیب‏ های ممکن در اثر عدم استفاده از باندکشی


آسیب دیدگی زانو %55 آسیب دیدگی های ورزشی را تشکیل می دهد. دونده ها، دوچرخه سواران، شناگران، ایروبیک کاران، فوتبالیست‏ها، بسکتبالیست‏ها و والیبالیست‏ها قربانیان این آسیب ورزشی هستند. در این عارضه، استفاده بیش از حد از زانو باعث ناراحتی و آسیب رسیدن به تاندون زیر کشکک زانو، بافت‏های اطراف زانو و عضلات تأثیرگذار بر این مفصل می شود. این آسیب‏ ها می تواند پارگی‏ های عضلانی-وتری، لیگامانی و یا منیسک باشد.

عدم آمادگی بدنی،گرم نکردن بدن پیش از شروع فعالیت ورزشی، استفاده از تکنیک های نادرست و نیز ماهیت خود رشته ورزشی از جمله دلایل ایجاد آسیب های ورزشی هستند.


 تمریناتی که حین آنها می‏ توانید از باندکشی استفاده کنید


1- استفاده از باندکشی در حرکات اسکوات، ددلیفت و لیفت با برخورداری از تکنیک مناسب بسیار مفید است.

2- باندهای‏ کشی همچنین در تمامی تمریناتی که در حالت نیم خیز و زانوی خم انجام می‏شوند، کمک کننده اند.


زمان‏ های نامناسب استفاده از باندکشی


1- از استفاده از باندکشی در طول ست‏های سبک خودداری کنید.

2- از باندکشی در ست‏های نزدیک به ماکسیمم فشار یا ماکسیمم فشار استفاده کنید. در واقع زمانی که فشار وارده به بدن شما در حد 80 درصد از توان حداکثری شما یا بیشتر است از باندهای‏ کشی استفاده کنید تا از آسیب‏ دیدگی‏ های احتمالی دور بمانید.

 

 جهت کسب اطلاع از جدیدترین محصولات ورزشی لطفا کانال ما را در اینستاگرام دنبال کنید